Date:

Share:

Iris liep stage bij Ex on the Beach en vloog naar Colombia

Vergelijkbaar

Benieuwd hoe het werkt achter de schermen van een realityshow? Iris liep stage bij Ex on the Beach, dat wordt uitgezonden op MTV. Ze vertelt hoe ze daar terechtkwam.

“Ik zocht een tweede stage en zette daarvoor een oproepje op LinkedIn. Daarop reageerde de producer van ‘een guilty pleasure-programma’ in het buitenland’. Ik meteen nieuwsgierig natuurlijk. Bleek het te gaan om Ex on the beach, met opnames in Colombia. Ik vind realityprogramma’s vaak erg grappig om naar te kijken, dus dit paste helemaal bij mij.
Mijn eerste taak was kandidatenbegeleiding. Deelnemers mochten geen telefoon hebben, dus voordat ze naar de villa gingen, ging ik met ze ontbijten, zwemmen of dineren. Andere taken waren het in de gaten houden van de verhaallijnen, het spotten van het ruwe beeldmateriaal en nog veel meer! Het allerleukste was dat ik de hele productie van een date mocht doen. En dat ik naar Colombia mocht, hoewel het geen vakantie was natuurlijk.

Ik wilde altijd al bij televisie werken. Toen ik van de havo kwam, wilde ik deze opleiding doen op hbo-niveau. Die ging alleen niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Toen ben ik hierheen gegaan. Het maakt mij niet zoveel uit of je dit op mbo of hbo-niveau doet. Productie is vooral veel meters maken en hier leer je dat van de mensen die echt uit de televisiewereld komen.”