Date:

Share:

Maïzenakoekjes van Tishantely

Vergelijkbaar

Lekkere Maïzenakoekjes 

Vroeger bakte mijn oma altijd Maizena koekjes, dat zijn mijn favorieten. Ik vroeg mijn oma om het recept en sindsdien maak ik ze regelmatig wanneer ik trek heb erin.

Maizena koekjes staan bekend om hun brosse textuur en subtiele smaak. Het belangrijkste ingrediënt van deze koekjes is maizena, dat zorgt voor de kenmerkende textuur. Maizena oftewel Gomma koekjes komen oorspronkelijk uit Suriname.

Voorbereiding: 15 min   –   Bereidingstijd: 20 min  –  Totale tijd: 35 min

Ingrediënten:

400 gram maizena

200 gram boter (ongezouten, op kamer temperatuur)

200 gram suiker

2 eieren

2 zakjes vanille suiker

1 Theeleepeltje vannile Aroma

Bakje suikermuisjes

Handig om te hebben:

Bakje suikermuisjes

Bakpapier, mixer en vork

Bereidingswijze:

1 . Verwarm de oven voor op 180 graden

2. In een ruime kom doe je de eieren en deze klop je met een garde los. Voeg de boter, vannile Aroma, suiker en vanille suiker toe. Meng dit goed door elkaar. En dan voeg je de maizena beetje bij beetje toe tot je een mooi egaal wit deeg hebt.

3. Als het deeg erg zacht is kun je deze even ongeveer een uurtje in de koelkast doen, zodat het kan opstijven en daardoor ook harder wordt.

4. Maak nu bolletjes (zo groot als een walnoot) van het deeg ( je kunt eventueel wat maizena op je handen doen zodat het niet plakt. Druk de bolletjes met een vork iets aan – doe dit twee kanten op zodat je een ruitjespatroon krijgt – en bestrooi met de suikermuisjes. Leg de koekjes goed uit elkaar, ze zullen namelijk nog iets groter worden en bak de maizena koekjes ongeveer 15-20 minuten. Ze hoeven -mogen zelfs- niet bruin worden!

Kijk hier hoe je de koekjes maakt!

export_1683494442507