Date:

Share:

Hoe maak je pasta pesto?

Vergelijkbaar

Ik ben al jaren een moeilijke eter en elke dag ontstaan en aan tafel wel discussies over het eten. Een aantal jaar geleden liet mijn moeder mij voor het eerst pasta pesto eten en dat was iets wat ik gelukkig wel lustte. Mijn moeder heeft mij geleerd om zelf pasta pesto te kunnen maken en op de momenten dat ik alleen thuis ben ’s avonds kies ik er bijna altijd voor om dit gerecht te maken.

Het belangrijkste ingrediënt voor pasta pesto is naast pasta natuurlijk de pesto. Pesto komt, hoe kan het ook anders uit Italië. Pesto heeft de naam te danken aan de bereidingswijze. Het fijnmalen van kruiden en andere ingrediënten heet in het Italiaans ‘pesatura’.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr pasta
  • 400 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 250 ml room
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 60 gr pijnboompitten
  • 4 eetlepels Pesto
  • Handje rucola

Hoe maak je pasta pesto
Snipper de ui en fruit even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de blokjes kip aan de ui toe en bak 5 minuten. Terwijl je de kip bakt kun je de pasta ondertussen vast gaarkoken. Voeg 4 eetlepels pesto en room toe aan de kip en ui en roer dit door.

Laat de pestosaus een paar minuten doorkoken op zacht vuur. Voeg dan de gekookte pasta toe en roer het door de saus. Snijdt de tomaatjes en roer deze ook door de pasta heen. Haal de pan van het vuur en doe de pasta op een bord. Op de pasta kan je een handje rucola en pijnboompitten doen.