Date:

Share:

Helft van de wachtrij Ikea op zaterdag nu via Schiphol

Vergelijkbaar

Ikea Amsterdam heeft de helft van de klanten die op zaterdag de winkel bezoeken, via Schiphol laten gaan, om zo de drukke wachtrijen te voorkomen. Ikea Nederland had afgelopen jaar maar liefst 24 miljoen bezoekers. De meeste mensen die een bezoek brengen aan de Ikea gaan op zaterdag. Tijd voor actie dacht Ikea Amsterdam.

Om de lange wachtrijen op zaterdag te voorkomen bedacht Ikea Amsterdam een oplossing, bezoekers moeten voortaan via Schiphol om zo de lange wachtrijen bij de Ikea te voorkomen. Klanten van Ikea kunnen een ticket kopen en mogen niet langer dan 4 uur van tevoren op schiphol aankomen. De reden dat ze dit doen komt door het personeelstekort bij de Ikea. ‘’Klanten die via Schiphol gaan kunnen voor het wachten in de rij wel de Zweedse gehaktballetjes en de hotdogs verwachten. Ook krijgt iedereen die een ticket koopt, minimaal 2 Ikea potloodjes en een muntje voor de ijsmachine op het einde van hun Ikea-bezoek, dat is om de lange wachttijden te compenseren natuurlijk.” Zegt de woordvoerder van Ikea Amsterdam. Om de rij sneller te laten verlopen moeten mensen de bekende blauwe met gele shoppers vanuit huis meenemen.

Of deze manier op lange termijn gaat helpen moet nog blijken maar voor nu is het de perfecte oplossing.

(dit artikel hebben onze studenten hebben geschreven bij een opdracht waarbij ze een artikel hebben geschreven in de stijl van De Speld)