Date:

Share:

Man spot dubbele regenboog en gaat daarna door het leven als Unicorn

Vergelijkbaar

Jamie, een 29-jarige man uit Giethoorn, liep vorige week woensdag samen met zijn hond Spike door het weiland in Giethoorn, toen de man ineens een dubbele regenboog zag. Het had kort voor de wandeling geregend en daarna was de zon flink gaan schijnen.

“Ik wist níet wat ik zag. Ik had nog nooit zoiets gezien. Zelfs mijn chihuahua Spike was in shock. Samen keken wij naar de kleurrijke bogen hoog in de lucht en toen voelde ik het: mijn bestemming in het leven, is leven als een Unicorn,” vertelt Jamie.

Hij haast zich naar huis en gaat gelijk op onderzoek uit. Hij rent naar de slaapkamer van zijn 3-jarige dochter om haar voorleesboeken te jatten. Urenlang onderzoekt Jamie hoe een Unicorn leeft, wat ‘ie eet, hoelang ‘ie slaapt. Alles wordt uitgezocht en nageleefd. De boeken liggen nu op Jamie’s nachtkastje en iedere avond bladert hij weer even door de pagina’s om zo zeker te weten dat hij nog steeds leeft volgens de regels van de Unicorns.

Gedaanteverandering
Jamie heeft zelfs een plastisch chirurg in Turkije gevonden die bereid was om Jamie’s onderlichaam en hoofd te verbouwen naar dat van… jawel, een Unicorn. Nu staat er nog een operatie op de planning waarbij Jamie grote vleugels laat plaatsen. Dit zodat hij een soort Pegasus wordt en naar zijn mening een ware opper Unicorn wordt. Ook laat hij binnenkort zijn naam veranderen in Rainbow Dash, een karakter van My Little Pony. Dat heeft zijn dochter bedacht, zo laat Jamie weten.

Identiteit
“Ik wil niet in een hokje gestopt worden. Ik ging 29 jaar door het leven als man, maar ik voelde mij nooit echt een man. Ik voel mijn geen man, geen vrouw, ik ben niet non-binair, ik ben een Unicorn en ik verwacht van Nederland dat ik daar respect voor krijg.”
Op de vraag of hij het dan misschien niet met De Speld had moeten delen, maar gewoon lekker Unicorntje had moeten spelen met zijn dochter in anonimiteit, zegt Jamie het volgende: “absoluut niet. Ik ben een prachtige Unicorn en ik schaam mij hier niet voor. Mijn vrouw wel, maar daarom is zij nu ook mijn ex-vrouw. Mijn dochtertje daarentegen vindt het fantastisch dat haar papa nu een Unicorn is. Wij hebben nu een betere band dan ooit!”

Wij hebben Jamie’s dochter om een reactie gevraagd over de gedaanteverwisseling van haar vader, maar zij was niet bereikbaar voor commentaar. Wel roept Jamie op aan het Nederlandse volk, om ook op zoek te gaan naar regenbogen en ook af te vragen of zij wel het leven leiden waar zij voor bestemd zijn, of dat er meer Unicorns op deze aarde rondlopen, zoals Jamie…

(dit artikel hebben onze studenten hebben geschreven bij een opdracht waarbij ze een artikel hebben geschreven in de stijl van De Speld)